Kalastusretket Saimaalla

Kalastusretket Saimaalla

tiistai 4. marraskuuta 2014

Kalastusta Saimaalla 2014 - Jigausta ja venepilkintää huhtikuussa 2014


Jigausta ja venepilkintää huhtikuussa 2014


Sulanvedenkausi 2014 alkaa olemaan lopuillaan. Palaan näissä kirjoituksissa kuluneen kauden tapahtumiin treenin ja kikkojen osalta. Treenauksen merkitystä ei voi korostaa. Siitä osoituksena tämä kauden aloitus, jolle läksin valmistautumatta eli ”kylmin rantein”.
 


 
 

Veneenlasku tapahtui 19.4.2014 (pääsiäisenä) kiitos aikaisen kevään. Kuten tavallista, Honda heräsi talviuniltaan ilman ongelmia. Aloitusreissulla suuntasin äitini kanssa Pyyvedelle ja kalastusmökkimme lähivesille Ryttyselällä. Päivä oli aurinkoinen mutta kolea. Veden lämmöt olivat alle viiden asteen. Tavoitteena löytää ahvenia jigaten ja venepilkkien ja viettää laatuaikaa toisella puolen suomea asuvan mamman kanssa. Samalla kiertelin myös syvänteitä haeskellen kuhia. Edelliskeväänä äidilläni oli kauden aloituksessa pilkissä kiinni mitallinen kuha, mutta se menetettiin koukun oiettua.

 Itse heitin jigiä koko päivän (munat pataan) ja äitini vei päivän ärsyvärisellä pilkillä ja yhdellä ahvenella, kuten monesti ennenkin kalastaessamme yhdessä. Naisilla on muutoinkin erityslaatuinen kyky napata kalat miesten nenien edestä, tätä olen usein todistanut keikkatilanteissa...... Mukava päivä ja huolimatta omasta ranteettomuudesta sain vispattua pahimmat kalastustuskat pois hartioiltani ja itseni irti talven palkkatöiden ”murheista”. Päivän kruunasi sauna ja terassin muurikalla paistetut grilliherkut.

 
 

Veteen meni päivän mittaan erikokoista toukkaa, shadia ja haarapyrstöä. Uittoja muuntelin kelauksesta vapauittoon, pitkin pohjaa, pohjasta ylös ja venettä kohden laskien. Vaihtelin myös leijutuksen kestoa ja painotuksia mutta lopputulos oli mikä oli. Mieltä tämä reissu jäi hiukan kaivamaan, kuten monen muunkin heikon kalastuspäivän päätteeksi. Olisiko kuidun pitänyt olla reilusti paksumpaa tai jättää painopäät kokonaan pois...... Tällaiset päivät ajavat miehen takaisin vesille ja se on mulle tämän jutun suola.....vastauksien löytäminen.